Home » Vlada ZDK donijela Odluku o pokretanju studijskog programa Zdravstvena njega i menadžment drugog ciklusa studija na Medicinskom fakultetu u Zenici
Zenica

Vlada ZDK donijela Odluku o pokretanju studijskog programa Zdravstvena njega i menadžment drugog ciklusa studija na Medicinskom fakultetu u Zenici

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj sjednici donijela je odluku o pokretanju studijskog programa Zdravstvena njega i menadžment, drugog ciklusa studija, na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici (UNZE).

Rektor UNZE prof.dr. Jusuf Duraković navodi da je prethodno ispoštovana sva procedura – dobijena saglasnost Senata, Upravnog odbora i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te usvojen elaborat o opravdanosti osnivanja novog studijskog programa.

– Postoji veliko interesovanje za ovaj studijski program. Planirano je da se na ovaj samofinansirajući studij upiše 30 kandidata, a očekujemo da ćemo imati dovoljan broj studenata koji će upisati ovaj studijski program – kaže Duraković.

Napominje da se otvaranjem ovog studijskog programa stvaraju pretpostavke za pokretanje trećeg studijskog ciklusa na Medicinskom fakultetu za studijske programe Opća medicina i Zdravstvena njega, tako da se na ovaj način jača Univerzitet u Zenici.

Press služba ZDK