Home » VIDEO: Dr. Huseinagić o epidemiološkoj situaciji u ZDK
Zenica

VIDEO: Dr. Huseinagić o epidemiološkoj situaciji u ZDK

Na području Zeničko-dobojskog kantona epidemiološka situacija se smiruje i znatno je povoljnija. Više od mjesec dana broj novih slučajeva opada, te broj oboljelih. Sa psihološkog aspekta aktivna imunizacija na području Zeničko-dobojskog kantona doprinosi općem povoljnom stanju.

‘Institut za zdravlje i sigurnost hrane koji koordinira imunizaciju protiv Covid19 je do prošle sedmice na teren distribuiralo oko 11.300 doza vakcina, a početkom ove sedmice je distibuirano 5.700 doza, tako da je ukupno na području ZDK dospjelo 17.000 doza vakcina. To su AstraZeneca, Pfizer, te kineske vakcine Sinovac i Sinofarm. Do sada je ukupno oko 1.100 osoba revakcinisano.

To su uglavnom osobe koje su vakcinisane kineskim vakcinama i Pfizerom, prve grupe, a očekujemo toko sljedeće sedmice da stigne AstraZeneca kojom ćemo raditi revakcinaciju prvih grupa, prvih zdravstvenih radnika, koji su primili upravo vakcinu AstraZeneca‘, izjavio je za N1 direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, prim.dr.Senad Huseinagić.

Pogledajte video današnje cijele izjave dr. Huseinagića: