Home » Saopštenje – Kreativci – Park Centra za mlade Zenica
Zenica

Saopštenje – Kreativci – Park Centra za mlade Zenica

Udruženje Kreativci Zenica vam s ponosom predstavlja rezultate projekta Park Centra za mlade.

Ideja o Parku mladih koji će biti lociran iza Centra za mlade Zenica – na adresi Jalijski put 5 u Zenici – nastala je kada smo naše sjedište registrovali u Centru za mlade Zenica krajem 2019. godine. Godine razvoja i rada na projektu rezultirali su da smo u 2022. godini uspjeli zainteresovati i aktivirati Gradsku upravu da 2023. godine realiziraju gradnju parka prema ideji Kreativaca.

Krajem 2022. izrađeno je idejno rješenje u partnerstvu sa a.g. SIMS doo Zenica, a početkom 2023. godine realizovane su promotivne aktivnosti. Održano je 5 prezentacija parka sa nevladinim udruženjima, partnerima i prijateljima Kreativaca te predstavnicima Odbora etažnih vlasnika okolnih zgrada na kojima smo usvojili sve kvalitetne primjedbe, komentare i sugestije.

Objavljena je video prezentacija parka koju možete pogledati na našem YouTube kanalu. Postavljeno je 15 plakata B1 formata u panelima na našim prijateljskim lokacijama Ministarstvu obrazovanja, kulture nauke i sporta ZDK, Medicinskom i Filozofskom fakultetu, Medicinskoj školi, OŠ Edhem Mulabdić Zenica, Bosanskom narodnom pozorištu i Centru za mlade Zenica.

„Park Centra za mlade Zenica“ je projekat koji sa veoma malim intervencijama obezbjeđuje prilagođen multifunkcionalni prostor namjenjen kako korisnicma iz Centra za mlade i stanarima okolnih stambenih objekata, tako i ostalim sugrađanima našeg grada. Park će imati mali amfiteatar u kojem će biti moguće organizovati razne vrste predavanja i radionica, veliko šahovsko polje, prostor sa tartanskom podlogom, parking za bicikla, biljne labirinte, klupe sa i bez stolova, pristup vodi i električnoj energiji, kante za selektivno odlaganje otpada, besplatan wi-fi, barijernu živu ogradu i predstavljat će pravu zelenu oazu u „uzavrelom gradu“. Završetak gradnje parka očekuje se u 2023. godini.

Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Zenica što je prepoznala našu ideju i trud, partneru a.g. SIMS doo Zenica što je podržavao ideju od samog početka te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da naša zamisao dođe u fazu realizacije.

Video prezentaciju parka možete pogledati na našem YouTube kanalu:

Za više informacija o Kreativcima na Facebook profilu Udruženje Kreativci Zenica te na našoj web stranici www.kreativci.ba .

Pridruži se !