Home » Promocija knjige “Diskurs o bosanstvu” Senadina Lavića
Kultura

Promocija knjige “Diskurs o bosanstvu” Senadina Lavića

U organizaciji Udruženja  „Baton“ Zenica i BZK „Preporod“ Zenica u prostorijama Gradske  biblioteke  Zenica, 17. juna 2022. godine, organizirana je promocija knjige „Diskurs o bosanstvu“ autora Senadina Lavića, profesora Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i dugogodišnjeg predsjednika BZK „Preporod“ BiH.

Osim autora knjigu su promovisali mladi naučni radnici profesori sa  Fakulteta političkih nauka u  Sarajevu doc.dr. Amer  Osmić  i  doc. dr. Abdel Alibegović.

Kako i sam naziv knjige  nosi „Diskurs o bosanstvu“ govori da je cijelo promotivno  veče  bilo posvećeno determinaciji “BOSANSTVA” koje u  najčešćem konceptu života i društvu nije  adekvatno postavljeno  na svoje mjesto.

Kada ovo kažemo tu prvenstveno mislimo na sve  građane Bosne i Hercegovine, jer osim velika tri naroda ovdje žive I oni malobrojniji koji imaju državljanstvo Bosne i Hercegovine, što u konačnici i predstavlja bosanskohercegovačku naciju u cjelini, kazao je prof. dr. Senadin Lavić.

Naredna  promocija knjige je  već 23.06.2022. godine u četvrtak kada  promovišemo knjigu: Sedmi korpus Armije Republike  Bosne i Hercegovine, stvaranje, jačanje, pobjede.

U prilogu možete pogledati slike i video link snimka  promocije knjige „Diskurs o bosanstvu“.

Predsjednik Udruženja  “Baton” Zenica Dr. sc. Amir Ismić