Home » Tradicionalni Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica
Kultura

Tradicionalni Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica Kamerni simfonijski orkestar je pred punom dvoranom organizovao svoj tradicionalni novogodišnji koncert.

Trideset i peti tradicionalni Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica je prema riječima direktora Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, profesora Ahme Muharemovića veliki i tradicionalni muzički događaj u ZDK koji pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom postigao visok umjetnički nivo i atraktivnost.

„Zadovoljstvo je veliko i mi se znamo našaliti da je poslije Beča, ovo orkestar koji ima najdužu tradiciju novogodišnjih koncerata, zajedno sa Sarajevskom filharmonijom. Veliko nam je zadovoljstvo da mi sugrađanima možemo ponuditi taj koncert, koji je jedan od naših najvažnijih koncerata u toku godine.“ istakao je Muharemović.

Solisti na trideset i petom tradicionalnom Novogodišnjem koncertu su bili: Katarina Kikić Marić – sopran, Neira Muhić – mezzosopran i Ermin Aščerić – tenor. Dirigentice su Tanisa Cikotić i Amna Husejnagić.

Sadržaj programa je imao jedanaest numera uz redovni biss program, a u realizaciji koncerta je učestvovalo uz soliste 43 muzičara sa 15 instrumenata.