Home » U Zenici održan koncert “U susret Božiću”
Kultura Zenica

U Zenici održan koncert “U susret Božiću”

Poštovani učenici, roditelji i djelatnici Centra, sinoćnjim koncertom (Bozicni koncert – video) u amfiteatru našega Centra poslali smo poruku radosti, mira i veselja povodom predstojećeg blagdana Božića i ulaska u novu godinu. U pozdravnoj poruci obratio se ravnatelj Centra, don Vlatko Rosić, ističući da „razlog radosti može biti sveukupno ozračje: zimska idila, skori školski zimski odmor, kićenje bora, darovi itd. Ali temelj te radosti trebao bi biti novorođeni Isus Krist, jer ako on nije izvor naše radosti, sve ove nabrojane lijepe i hvale vrijedene stvari, gube svoj smisao i ostaju samo jedan ukrašeni omot bez pravoga sadržaja.“

U sinoćnjem programu sudjelovao je školski zbor i orkestar (učenici Osnovne škole i Opće gimnazije) pod vodstvom prof. Davorina Bošnjakovića, a svojim nastupom Božićni koncert obogatili su i uveličali i naši gosti iz Novoga Neba, učenici i nastavnici iz Žepča – Glazbene škole „Katarina Kotromanić – Kosača“, učenici Srednje muzičke škole Zenica te solist Dalibor Đurić.

Učenici našega Centra nastavu završavaju u petak, 23.12.2022., kada će u školi biti održana duhovna obnova za sve djelatnike katoličke vjeroispovijesti, a nakon toga upriličen domjenak i podjela darova za sve djelatnike.

Iako je iza nas vrijeme kada se iz dobro poznatih razloga zahtijevala i očekivala razdvojenost, nadamo se da ćemo u budućem vremenu ponovno osjetiti toplinu zajedništva u našoj školi i poticati prave vrijednosti jedni među drugima. Ovu poruku istakao je i ravnatelj Centra u svome govoru navodeći: „…nalazimo se u vremenu kada se prave vrijednosti dovode u pitanje, ali to nas ne smije obeshrabriti ako imamo pred očima malenoga Isusa i sreću svoje djece. Stoga u ime KŠC-a zahvaljujem svim roditeljima koji vole ovu školu i prepoznaju da je ova škola najbolje mjesto za odgoj i obrazovanje njihove djece, bez obzira na poteškoće. Do velikih stvari se ne dolazi bez truda i poteškoća, to nas opet uči maleni Isus.“

Svim učenicima, roditeljima, djelatnicima i prijateljima Centra katoličke vjeroispovijesti želimo čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

UPRAVA KŠC “Sveti Pavao” Zenica