Home » Zavirite u pogone bh. kompanije AS koja pravi najslađe Napolitanke
BIH

Zavirite u pogone bh. kompanije AS koja pravi najslađe Napolitanke

U sklopu sajamskih aktivnosti u Tešnju kompanija AS Jelah prezentirala je nove pogone za proizvodnju vafla koji su ustvari mala tvornica slatkog zadovoljstva koji osvaja bh. tržište. Kompanija AS Jelah predana je širenju svoje proizvodnje na brojnim poljima, a to su prezentirali i predstavnicima medija tokom kratkog obilaska pogona u kojima se prave vafl proizvodi, odnosno, proizvodna linija Kent proizvoda Napolitanke koji je u potpunosti domaći bh. proizvod.

Čitav proces od pravljenja kora, fila, sortiranja i pakovanja, radi se automatizovanim načinom rada, ali nije zapostavljena ni ljudska radna snaga koja pomno prati proces proizvodnje Napolitanke. Kako je rečeno medijima, proizvodnja je počela prije 15 godina, a ove godine je u rad puštena nova proizvodna linija vrijednosti dva miliona KM. S novim pogonima za proizvodnju iz fabrike slastica AS-a u toku jednog sata se napravi 350 kilograma Napolitanke, radi se u dvije smjene, a u toku jednog dana iz ove fabrike na police širom BiH se plasira po pet tona proizvoda.

Tajnog recepta nema, ali je procedura jasna, od pečenja kora do mazanja i hlađenja te rezanja i pakovanja, a u konačnici i plasmana na police bh. supermarketa. AS će uskoro u Visokom otvoriti i nove pogone za proizvodnju posebnog čaja, što nam je potvrdio i Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, uz napomenu da iz dana u dan rade na novim idejama i načinima osvajanja nepca bh. potrošača, ali i regije.

 

Tags