Home » Zahuktava se atmosfera u Zenici, večeras Zmajevi na Bilinom polju
Sport

Zahuktava se atmosfera u Zenici, večeras Zmajevi na Bilinom polju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju u Zenici dočekuje selekciju Luksemburga, a na ovom duelu imat će veliku podršku svojih navijača.

Naime, već u popodnevnim satima navijači su počeli pristizati u Zenicu iz svih gradova BiH, ali i iz dijaspore pa su tako reporteri portala Klix.ba primijetili i fanove iz Sjedinjenih Američkih Država.

Navijači su već zauzeli lokale u blizini stadiona i atmosfera je optimistična ako je suditi prema prvim fotografijama i snimcima naših reportera.

Kasnije se očekuje i dolazak najvatrenije navijačke grupe BH Fanaticos koja bi trebala korteom doći do stadiona. Vrijedi istaći da se navijački rekviziti odlično prodaju, a da se na ulicama još uvijek traže ulaznice za utakmicu.

Podsjetimo, izabranici Faruka Hadžibegića bi eventualnom pobjedom preskočili Luksemburg na tabeli naše grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Luksemburg trenutno ima četiri osvojena boda u prva tri odigrana kola, dok su Zmajevi na omjeru jedne pobjede i dva poraza, odnosno tri osvojena boda.

Utakmica između BiH i Luksemburga se igra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.