Home » Za navijače Čelika sutra svi putevi vode na Bilino polje
Sport

Za navijače Čelika sutra svi putevi vode na Bilino polje

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru generalke pred početak sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar” dočekati ekipu OFK Beograd, starog rivala iz vremena bivše države.

Međunarodna prijateljska utakmica sigurno će privući veliki broj gledatelja, koji su nekada ova dva tima gledali u okviru najjačeg ranga prvenstva u bivšoj Jugoslaviji. Slijedom okolnosti ova dva kluba je zadesila slična sudbina, te se trenutno nalaze u trećem rangu nogometa u BiH, odnosno Srbiji.

Gledajući u prošlost Čelik i OFK Beograd su prijateljski klubovi, a kako nam kažu stariji ljubitelji nogometa iz Zenice da je utakmica između Čelika i popularnih romantičara sa Karaburne 1985. godine na Bilinom polju privukla preko 30.000 gledalaca, te se smatra najposjećenijom utakmicom u Zenici ikad. Za OFK Beograd u prošlosti su igrali neki od najvećih imena bivšeg jugoslovenskog nogometa poput Slobodana Santrača, Ilije Petkovića i Josipa Skoblara, pa do vremena iza rata gdje su igrali Aleksandar Kolarov i Branislav Jovanović.

Rukovodstvo kluba s Bilinog pola za ovaj meč pripremilo je dosta iznenađenja, a pozvali su i starije nogometaše koji su u prošlosti nosili dres Čelika da budu gosti kluba na ovoj utakmici.

Kada je u pitanju ekipa Čelika, oni su odigrali tri pripremne utakmice protiv Slobode Novi Grad (poraz 2:1), remi protiv Travnika u gostima 1:1, te pobjeda prošlog vikenda protiv Novog Šehera 0:1.

Sutrašnja utakmica je zadnja provjera pred početak sezone i gostovanje u Olovu kod vodeće Stupčanice. Zeničani će u nastavak sezone zbog povreda ući bez usluga dvojice ponajboljih igrača, koji su držali vezni red crno-crvenih. Selim Žuna i Harun Vardo propustit će drugi dio sezone, a klub će šansu pružiti nekim drugim, mlađim igračima, koji će imati priliku da se dokažu.

Za utakmicu između NK Čelik i OFK Beograd klub je odlučio otvoriti dvije tribine, zapadnu i južnu, gdje će naravno biti smješteni najvatreniji navijači zeničkog kluba. Utakmica se igra od 15 sati, a cijene ulaznica su 5 KM za zapad i 4 KM za južnu tribinu.

Tekst: Dino Kurbegović/Sportsport.ba, VIDEO: NK Čelik FB page