Home » Vlada ZDK odobrila sredstva sa Transfera za sport: 1,25 miliona KM za aktivnosti klubova i saveza, sportske manifestacije i školski sport
Zenica

Vlada ZDK odobrila sredstva sa Transfera za sport: 1,25 miliona KM za aktivnosti klubova i saveza, sportske manifestacije i školski sport

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, donijela je odluku o odobravanju sredstava sa Transfera za sport u 2023. godini u ukupnom iznosu od oko jedan milion i 250 hiljada maraka.

Prema riječima resorne ministrice Draženke Subašić, komisija koja broji 25 članova pregledala je više do 240 aplikacija i ocijenila projekte, tako da će odobrena sredstva biti raspoloživa u skoro vrijeme.

– Procentualno, dio od 23 posto se odnosi na kotizacije, a ostala sredstva na redovne aktivnosti naših klubova, sportskih saveza, na posebne manifestacije od značaja za Zeničko-dobojski kanton i ono što smo naglašavali sve vrijeme, a to je podrška školskom sportu – sportu u osnovnim i srednjim školama i Univerzitetu u Zenici – rekla je ministrica Subašić.