Home » VIDEO: Pogledajte novi spot koji je Zeničanin Jasmin Pivić režirao za Enesa Begovića
Zabava

VIDEO: Pogledajte novi spot koji je Zeničanin Jasmin Pivić režirao za Enesa Begovića

Enes Begović objavio je spot za pjesmu „Proljeće u Mostaru“, za koju tekst i muziku potpisuje Dino Muharemović, a aranžman je djelo Samira Kadirića. Spot je snimljen u Mostaru pod rediteljskom palicom Zeničanina Jasmina Pivića. Kadrovi su snimani na Starom mostu i u okolnim ulicama, a snimanje je često prekidano zbog prolaznika koji su htjeli da se za uspomenu uslikaju sa našim poznatim pjevačem narodne muzike.

– Ovo je moj treći spot snimljen u Mostaru i mogu slobodno da kažem da je ovo jedna od najljepših pjesama koja je napisana o ljubavima na Starom mostu, o Mostaru, bar što se tiče mene, a i generalno mislim da je jedna od boljih pjesama napisanih o Mostaru. Dino Muharemović ima žicu i jednostavno ima to nešto. Čekali smo da se stanje dovede u normalu da bi pjesma zasjala u punom sjaju. Mislim da je sada konačno vrijeme, imamo lijepo proljeće i dobre naznake za lijepo ljeto. Smatram da će ova pjesma naći posebno mjesto u srcima svih onih koji budu posjećivali Mostar i zaljubljivali se i vjerili u Mostaru na Starom mostu, u staroj čaršiji ili bilo gdje u ovom gradu – kaže Enes Begović.

Cijeli projekat je osmislio i realizirao Nedim Srnja, koji je ujedno i izvršni producent i dugogodišnji menadžer Enesa Begovića. U bogatoj karijeri Dino Muharemović je napisao hitove za brojne pjevače iz BiH i regiona.

– Spot je konačno pred publikom. Cijeli projekat je poremetila pandemija, a ovako dobru pjesmu nema smisla objavljivati bez dobrog videozapisa. Drago mi je što ponovo sarađujem sa Enesom. Ovo je četvrta kompozicija koju sam radio za njega i nadam se da će nadmašiti hit „Ima mjesec“,  koji je snimio 2004. godine. Kompozicija „Proljeće u Mostaru“ na neki način je nastavak hita „Mostarska“, koji sam napisao za  Adnana Jakupovića i vjerujem da će se svidjeti publici – kaže Dino Muharemović.

Pjesma i spot “Proljeće u Mostaru”