Home » Divanhana svoju svjetsku turneju “Zavrzlama tour” krenula iz Zenice
Zabava

Divanhana svoju svjetsku turneju “Zavrzlama tour” krenula iz Zenice

Bend Divanhana već skoro deceniju širi sevdah, ali i muziku s balkansog prostora na vrlo specifičan i karakterističan način. Zenicablog je i ovaj put imao priliku da zeničkoj publici najavi i predstavi ekipu koju Neven Tunjić sjajno predvodi, što možete pogledati u ekskluzivnim snimcima koje smo LIVE objavljivali na našim Facebook i Instagram stranici.

Na početku svoje koncertne turneje diljem svijeta Divanhana je održala koncert u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, što je bila prva stanica njihove svjetske turneje. Već u srijedu uvečer domaćin im je JU Bosanski kulturni centar TK u Tuzli.

„Zavrzlama tour“ nosi naziv po posljednjem studijskom izdanju bosanskohercegovačkog ansambla Divanhana, koje je tokom protekle 2022. godine, uz veliku popularnost na domaćoj i regionalnoj sceni, ostvario izuzetan uspjeh i na međunarodnoj sceni što je, na samom kraju godine, krunisano značajnim nagradama kao što su Top 10 albuma svijeta britanskog mazagina Songlines, 3. album svijeta radijskog panela World Music Charts Europe i 2. album Balkana panela Balkan World Music Chart.

Bend koji svojom muzikom intenzivno radi na očuvanju tradicije ovih prostora, svoje posljednje studijsko izdanje će koncertno promovisati tokom 2023. godine širom svijeta i na taj način nanovo oživjeti emocije protkane kroz sevdalinku.

U okviru svjetske turneje bend će, pored velikih kulturnih metropola, koje je već sa Zavrzlamom posjetio, kao što su Beč, Berlin, Štokholm, Oslo, Ankara, te realizovati brojne koncerte u Bosni i Hercegovini, među kojima je i ovaj večerašnji, zenički. Pogledajte pet video zapisa i bogatu foto galeriju.

Nakon koncerta Zeničani su se fotografisali i družili s članovima benda u foaeju BNP-a.

SAMI POČETAK KONCERTA POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI NA OVOM LINKU

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zenicablog (@zenicablog)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zenicablog (@zenicablog)