Home » U petak počinje 24. izdanje “Kengur kupa” u Zenici
Sport

U petak počinje 24. izdanje “Kengur kupa” u Zenici

VIDEO: U petak počinje 24. izdanje “Kengur kupa” u Zenici- U sali Gradske uprave danas je održana press konferencija na kojoj je najavljeno 24. izdanje Kengur kupa u organizaciji KK Kengur Zenica.

Predstavnici KK Kengur su gradonačelniku i predstavnicima službi, kao i predstavnicima medija prezentirali plan i raspored ovogodišnjeg Kengur kupa 2022. i igrače iz svojih takmičarskih selekcija.

Turnir je ove godine ponovo međunarodnog karaktera, a planirano je da u tri dana budu odigrane 62 utakmice u pet starosnih kategorija (juniori, kadeti, pioniri, predpioniri i pionirke).

Iz KK Kengur očekuju da će oko 450 dječaka i djevojčica ove godine učestvovati na ovom festivalu košarke.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poželio je organizatorima i igračima kluba puno sreće na predstojećem turniru i u sezoni koja dolazi.

„Želim se zahvaliti gospodinu Jahiću i njegovim saradnicima na dosadašnjim naporima i poslu. Ovo je sada 24. put da organizuju turnir sa međunarodnim karakterom. Grad će biti pun u naredna tri dana. To je stotine gostiju. Zato gradski budžet i postoji da se sve što je aktivno i radi pomogne. Sve ove godine otkako sam došao grad pomaže Kengur kup. Želim da ne bude povreda i da se gosti koji dođu u ovaj grad lijepo osjećaju“, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

RASPORED TURNIRA MOŽETE PREUZETI NA LINKU: KONACNI RASPORED KENGUR KUP 2022