Home » Pezer: Trenirao sam po čitavom svijetu, ali na Vlašiću su uvjeti najbolji
Sport

Pezer: Trenirao sam po čitavom svijetu, ali na Vlašiću su uvjeti najbolji

Mesud Pezer, bh. olimpijac i najbolji bacač kugle u našoj državi, ovih dana na Vlašiću priprema se za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano 19. do 27. augusta u Budimpešti.

Vlašić, kaže Pezer, ima najbolje uvjete za pripreme profesionalnih sportaša.

– Svake godine dolazim na pripreme na Vlašić, kao što je to bilo slučaj i za Olimpijske igre. Imamo fenomenalne uvjete ovdje, uvijek se lijepo osjećam, uvijek dobro odradim pripreme, svake godine dolazim na isto mjesto. Putovao sam po čitavom svijetu, od trening kampova po SAD-u, u Rimu, Africi, ali ovdje su za mene najbolji uvjeti. Blizu mi je obitelj, a i naši ljudi su tu – rekao je Pezer.

Normu za nastup na Svjetskom prvenstvu od bh. atletičara pored Pezera ispunio je još samo Amel Tuka.

– Prije par dana smo potvrdili da smo jedini Amel Tuka i ja ispunili normu za Svjetsko prvenstvo. Cilj mi je osigurati normu za finale, nadam se da ću proći. Najteže mi je kad me novinari pitaju što očekujete. Mi se svaki dan možemo ozlijediti, najvažnije mi je da ostanem zdrav. Imao sam jednu težu ozljedu od mjesec i pol, zaliječio sam je. Dat ću sve od sebe da svoju državu predstavim u najboljem svjetlu – rekao je Pezer.

Njegovi i rezultati ostalih vrhunskih bh. sportaša, kaže, motiviraju djecu da se bave sportom.

– Sigurno da jesu, ne samo moji nego rezultati svih vrhunskih sportaša. Mi smo idoli djeci, kod nas u Zenici ima dosta djece koja bacaju kuglu. Trenutno sa mnom trenira jedna djevojčica, Kanita Brka, koja bi mogla čuda napraviti ako ostane zdrava i u ovom sportu – kazao je Pezer za kraj.