Home » U novu godinu radnici Zeničke bolnice ulaze bez obećane novčane pomoći
Zenica

U novu godinu radnici Zeničke bolnice ulaze bez obećane novčane pomoći

Nakon dva mjeseca protestnih šetnji i mirnih okupljanja, zdravstvenim radnicima Kantonalne bolnice Zenica koji su i danas protestirali ispred zgrade Uprave neće biti uplaćena obećana novčana pomoć u iznosu od 800 maraka. U novu godinu radnici zeničke bolnice ulaze bez obećane novčane pomoći, a izvjesno je, i s novim vršiteljem dužnosti direktora ove ustanove.

„Nakon što dr. Rasim Skomorac nije pristao da potpiše isplatu pomoći zbog eventualnog rizika po ustanovu, iako je Upravni odbor rekao da su oni spremni da preuzumu rizik, Minstarstvo je isto tako dalo jedan negativan odgovor i u produžetku te sjednice Upravnog odbora dr. Skomorac je podnio ostavku u okviru naše ustanove“, kaže Jug Poljac, član Nadzornog odbora Kantonalne bolnice Zenica.

„Nećemo odustati! Odmorit ćemo se lijepo preko praznika, idemo dalje sa zahtjevima i tražit ćemo da se realizira odluka koja je donesena. Bolnica neka na sebe preuzme da plati poreze i doprinose jer s danasnjim danom je istekla ova Uredba Vlade FBiH“, poručio je Fahrudin Heco, član Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice Zenica.

VIDEO: federalna.ba