Home » “Švedsko srce moje majke” od februara u bosanskohercegovačkim kinima
Zabava

“Švedsko srce moje majke” od februara u bosanskohercegovačkim kinima

Una film, bosanskohercegovačka distributerska kuća, je potpisala ugovor sa HEFT produkcijom,i time preuzela kino distribuciju filma “Švedsko srce moje majke”,  snimljenog po scenariju Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača. Sam film, koji je već naišao na oduševljenje publike, pretpremijerno je prikazan u okviru 46. izdanja Festivala Mojkovačka filmska jesen, na kojem je osvojio  dvije nagrade.

Film o  majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, bosanskohercegovačka publika će imati priliku gledati početkom mjeseca februara u kino dvoranama, za kada su planirane i ekskluzivne premijere i razgovori sa ekipom filma.  Autor scenarija za film “Švedsko srce moje majke” je  bosanskohercegovački pisac, Zilhad Ključanin, koji je i autor istoimenog romana i drame, a distribucija filma će značajnim dijelom biti i omaž preminulom Ključaninu koji sigurno spada u red najvećih savremenih bosanskohercegovačkih pisaca.

Režiju za film potpisuje renomirani bosanskohercegovački reditelj, Adis Bakrač, a producent filma je Almir Šahinović. U filmu glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović i drugi.

Trailer  filma „Švedsko srce moje majke“ možete pogledati na linku:

UNA FILM

Društvo za proizvodnju i distribuciju filmova