Home » Sve spremno za Zenički noćni cener, potvrđeno 370 učesnika
Zenica

Sve spremno za Zenički noćni cener, potvrđeno 370 učesnika

U Centru za mlade u Zenici održana je press konferencija u kojoj je najavljen treći Zenički noćni cener i gdje su prezentovane aktivnosti iz organizacije ove velike manifestacije.

“U subotu nas očekuje na Gradskom trgu muzika uživo od 13h do 16h gdje će nastupati zenički dvojac “Pandemic Stereo”. Od 18h kreće dječija utrka pod nazivom “Trki i mala raja” u kojoj će učestvovati oko 130 mališana. Kruna našeg projekta je utrka u dužini od 10 kilometara za koju je prijavljeno preko 400 trkača, a do sada je potvrđeno 370 učesnika. U toku svirke preko dana, naša partnerska udruženja će izvoditi pokazne vježbe koje će biti zanimljive našim trkačima i svim građanima Zenice” istakla je jedna od organizatorica projekta Naila Muratović- Šogolj.

Također istakla je da je zadovoljna odzivom publike i učesnika iz Zenice i zahvalila se svim Zeničanima i Zeničankama na podršci koju pružaju ovom projektu. Ove godine negdje oko 35% prijavljenih učesnika trke su iz Zenice.

Također, oko 120 volontera iz devet udruženja učestvuje u ovom projektu i pomaže u realizaciji “Zeničkog noćnog cenera”.

“Rasporedili smo volontere po segmentima same staze. Imamo jedanaest koordinatora koji će zadužiti po nekoliko volontera da blokiraju ceste, pomažu MUP-u ZDK da se cijeli događaj uskladi i koordiniše bez ikakvih problema. Apelujemo na građane Grada Zenica da, ukoliko nema potreba da izlaze sa vozilima, ne idu bez prijeke potrebe” dodao je član organizacionog odbora Kenan Hrustanović.

Organizatori su dodali i to da će na utrci nositi majice sa imenom “Osman Junuzović” u znak sjećanja na preminulog druga koji je preminuo 2020. godine, a koji je bio učesnik dosadašnjih Zeničkih cenera.