Home » Sjajna podrška Zeničana, sakupljeno rekordnih 119.000 Pan čepova, NK Čeliku uručeno 11.900 KM
Zenica

Sjajna podrška Zeničana, sakupljeno rekordnih 119.000 Pan čepova, NK Čeliku uručeno 11.900 KM

Rekordnih 119.000 čepova sa boca Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg protfolija sakupljeno je u prvom krugu posljednje društveno korisne akcije „Čeliku vrati staru moć i sjaj. Čepove skupi, podršku daj“, koja je startala sredinom februara, a finalizirana krajem jula ove godine. Tako je za Klub koji baštini tradiciju dugu skoro osam decenija osigurana podrška u iznosu od 11.900 KM, kojom će značajno biti podržan njegov rad.

Zeničani su još jednom potvrdili koliko cijene i vole jedan od vodećih simbola grada, ubacujući čepove u veliku Pan bocu postavljenu ispred stadiona Bilino polje, a prikupljanje čepova organizovano je i u popularnim zeničkim kafićima.

Raduje nas što su i ovaj put građani Zenice pokazali koliko vole svoj klub i prikupljanjem i ubacivanjem čepova u veliku Pan bocu pružili svoju podršku NK Čeliku koji ima respektabilnu tradiciju. Ovom akcijom osigurali smo iznos od 11.900 KM  podrške Klubu, što je naš zajednički doprinos što boljem radu Kluba. Kao kompanija koja tradicionalno podržava razvoj sporta i perspektivnih sporskih klubova ovom prilikom želimo da čestitamo NK Čelik što je izborio plasman u Prvu ligu Federacije BiH i želimo mu još puno dobrih sportskih rezultata“, poručila je Selma Korjenić, Trade markering specialist u Carlsberg BH.

U prisustvu menadžmenta NK Čelik, igrača i fanova te predstavnika kompanije Carlsberg BH danas je organizirano višesatno brojanje čepova, a potom i uručenje čeka donacije.

„Veoma je teško riječima izraziti našu zahvalnost kompaniji koja se odlučila da ponovo pokrene ovu kampanju, kojom se podsjeća na značaj Čelika ali i pomaže njegov današnji opstanak i rad. Sigurno je da su u najtežim trenucima dokazali da su uz zeničku svetinju, te pomogli joj da korača prema njenom potpunom oporavku. Iskazali su se kao pravi partneri i prijatelji Kluba. Također, izuzetno nam je drago da je prvi krug akcije ostvario veoma dobre rezultate. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima Zenice koji su učestvovali u kampanji, te ih pozivamo da u drugom dijelu skupimo još više”, izjavio je Emir Čerim, generalni direktor NK Čelik.

Uspješna akcija sakupljanja čepova se nastavlja a svi fanovi podršku Čeliku mogu pružiti na isti način do sredine februara naredne godine. Naime, velika Pan boca i dalje bit će postavljena ispred stadiona, a Zeničani su pozvani da u nju ubace što više metalnih čepova sa Pan piva, ili metalnih čepova sa bilo kojeg drugog proizvoda iz Carlsberg protfolija. Za svaki novi ubačeni čep klubu će biti donirano 0,10 KM.