Home » Ronaldo dolazi u Zenicu, ovo su detalji njegovog boravka u hotelu
Zenica

Ronaldo dolazi u Zenicu, ovo su detalji njegovog boravka u hotelu

Reprezentacija Portugala predvođena Cristianom Ronaldom nakon 12 godina ponovo dolazi u Zenicu, a donosimo vam detalje njihovog boravka u Hotelu Zenica.

Dolazak reprezentacije Portugala u Zenicu najavljen je prije nekoliko mjeseci, a posljednje finese bit će dogovorene danas u toku dana. Njihova baza, kao i prethodni put bit će Hotel Zenica koji će tri dana u potpunosti biti zatvoren za javnost.

Portugalska reprezentacija rezervisala je cijeli hotel samo za sebe želeći potpuni mir i koncentraciju pred meč s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a njihov dolazak je planiran za sutra.

Policija će već danas pregledati sve sobe u kojima će boraviti tim iz Portugala te ih zapečatiti do dolaska gostiju.

Među njima, kako je jutros potvrđeno, uprkos izborenom plasmanu na Evropsko prvenstvo, bit će i Cristiano Ronaldo koji, kako saznajemo, nije imao posebne zahtjeve.

“Zadovoljni smo što je reprezentacija Portugala ponovo odabrala Hotel Zenica za mjesto boravka tokom posjete Zenici. Danas smo imali i posljednje kontrole njihovog tima na čelu s menadžerom Carlosom Fererom te kuharom Luisom Daniel Aveirom. Što se tiče zahtjeva, nisu imali neke posebe želje, a mi smo uradili sve što je u našim mogućnostima tako da su zadovoljni svime što smo pripremili dodavši da je i više od onog što su očekivali”, kazala nam je izvršna direktorica Hotela Zenica Jasmina Beganović.

Ronaldo će boraviti u sobi broj 507, na 5. spratu Hotela Zenica, koja nosi ime po njemu i u kojoj je boravio posljednji put, a sve zbog broja 7 na njegovom dresu.

Sa sobom vodi i svoje privatno obezbjeđenje koje će ga čuvati prilikom boravka u Hotelu Zenica, a ispred hotela i u hotelu će biti angažovano i dodatno policijsko osiguranje.

Soba u kojoj će Ronaldo odsjesti ne ističe se previše od soba drugih reprezentativaca Portugala. Standardni krevet, radnim stol i fotelje, toalet sa kadom te pogled prema atletskom stadionu Kamberovića polje.

Hotel Zenica raspolaže i s apartmanima te predsjedničkim apartmanom, ali to nije bio zahtjev delegacije za Ronalda niti za nekog od reprezentativaca.

Kada govorimo o hrani, nju će pripremati kuhari Hotela Zenica pod nadzorom tima portugalske reprezentacije, a meni još uvijek nije poznat. Posljednji put Ronaldo je osim dogovorenog menija tražio i supu od povrća te veće količine leda.

Menadžment hotela je poručio da će učiniti sve kako bi boravak selekcije Portugala u Hotelu Zenica bio što ugodniji kao i svaki put do sada. E. M. Klix