Home » Prevoz putnika i Biss-Tours će narednih 15 godina obavljati gradski prevoz u Zenici
Zenica

Prevoz putnika i Biss-Tours će narednih 15 godina obavljati gradski prevoz u Zenici

U Gradskoj upravi Zenica danas je upriličeno potpisivanje ugovora o povjeravanju obavljanja djelatnosti gradskog prevoza, kojeg su u ime Grada Zenica potpisali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i Eldin Čivić, u ime konzoricija Prevoza putnika d.o.o. Zavidovići – Biss-tours Zenica.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, kako su bivše Uprave i radnici doveli “Zenicatrans” u stečaj, bili su dužni kao grad osigurati prevoz građanima.

“Sretan sam i zadovoljan što su na javnom pozivu prošle zeničke firme, a da je ovaj ugovor potpisan na 15 godina. Cijenu prevoza određivati će Gradsko vijeće Zenica, a jednu kartu građani će moći koristiti kod oba prevoznika. Obaveza je da se u narednih 6 mjeseci obezbijedi jednoobraznost voznog parka, da se podigne kvalitet usluge, a da do kraja juna mjeseca usaglasi mreža linija sa redovima vožnje onako kako su to građani tražili. Narednih 15 godina građanima obezbijeđen siguran gradski prevoz”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Eldin Čivić u ime potpisnika ugovora poručio je kako na ovaj način mogu krenuti sa modernizacijom voznog parka, te da će unaprijediti uslove sigurnosti, te da učine ono što su predsjednici mjesnih zajednica tražili od gradonačelnika kada se radi o mreži linija.

“Narednih 15 dana ćemo registrovati redove vožnja, a najdalje od 1. jula bismo trebali krenuti sa realizacijom linija koje su i bile propisane u javnom pozivu. Nadam se da ćemo narednih 15 godina imati jednu uspješnu saradnju, a koja će, vjerujem, trajati i duže”, poručio je Čivić.