Home » Premijer Pivić i ministar Mušija upriličili prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola
Zenica

Premijer Pivić i ministar Mušija upriličili prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija danas su u sjedištu Vlade upriličili tradicionalni prijem za učenike generacije 63 osnovne i 33 srednje škole u ovom kantonu.

Premijer Pivić je učenicima i roditeljima čestitao izvanredni uspjeh u školovanju, rekavši da je ovo jedan od najsvečanijih dana u radu Vlade koju predvodi.

– Smatramo da je znanje najveće bogatstvo i poslali smo jasnu poruku učenicima da trebamo da se okrećemo našim najboljim učenicima, našoj mladosti, kako bismo ih zadržali u BiH i kako bi oni bili nosioci svih aktivnosti u našem društvu – rekao je premijer Pivić.

Svim učenicima je poželio puno sreće u daljem školovanju, naglasivši da je Vlada posvećena stvaranju boljih uslova u sektoru obrazovanja kroz ulaganja u infrastrukturu i kadar. Srednjoškolce je pozvao da upišu studij na Univerzitetu u Zenici na kojem mogu studirati uz godišnju upisninu od samo 50 KM.

Čestitke je uputio i ministar Mušija rekavši da je siguran da su među učenicima generacije budući reformatori našeg društva, te da su se Vlada i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta opredijelili da akcenat bude na mladosti i mladi ljudima, ne samo formalno, nego i suštinski, kako bi mladi dobili priliku da se inkorporiraju u društvo i služe zajednici.

– Puno posla je pred nama, ali mislim da se zajedničkim snagama možemo jednostavno opredijeliti da volimo ovu zemlju i da cijenimo univerzalne vrijednosti – znanje, odgoj, posvećenost, istrajnost, i na tome ćemo istrajati – rekao je ministar Mušija.

Svim učenicima generacije uručena su priznanja, pokloni i novčane nagrade u iznosu od 500 KM.