Home » Pogledajte trening i press konferenciju Portugalaca u Zenici
Sport

Pogledajte trening i press konferenciju Portugalaca u Zenici

Nogometna reprezentacija Portugala, predvođena Cristianom Ronaldom, odradila je trening na Bilinom polju uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za EP protiv BiH u Zenici.

Portugalci, koji su već izborili plasman na Euro, trenirali su u opuštenoj atmosferi, a prednjačili su Ruben Dias i Bernardo Silva.

Portugalske zvijezde već 15 minuta prije početka treninga bile su na travnjaku Bilinog polja, a Ronaldo koji minut i ranije.

Nakon uvodnog trčanja, zaigrali su popularnu “ševu”, a kako je počeo trening, počela je padati i veoma jaka kiša.

Podsjetimo, reprezentacija Portugala stigla je u Zenicu oko 15:30 i očekivano je izazvala veliku pažnju navijača i lokalnog stanovništva.

Pred hotelom “Zenica” dočekao ih je veliki broj ljudi, a u Zenicu su stigli pod jakom policijskom pratnjom. Očekivano, u centru pažnje bio je Cristiano Ronaldo, kojeg su okupljeni fanovi pozdravili njegovim karaktarističnim povikom “Siu” koji koristi prilikom proslave golova.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati

Selektor nogometne reprezentacije Portugala Roberto Martinez uoči sutrašnje utakmice protiv BiH u Zenici izjavio je da očekuje tešku utakmicu, ali da sve zavisi od igre njegove ekipe.

Portugalci su pobjedom protiv Slovačke (3:2) u prošlom kolu osigurali plasman na Euro, ali u Zenicu dolaze sa željom da upišu nova tri boda.

Najavio je da će Portugal igrati u najjačem sastavu, a sjetio se i Muhameda Bešića kojeg je trenirao u Evertonu, a koji je nakon niza povreda doživio pad u karijeri i danas je prilično zaboravljen.

“Želimo pobijediti i trijumfalno završiti grupu, ali neće biti lako jer smo protv Slovačke imali tešku utakmicu. Uvijek poštujemo protivnika i budite sigurni da ćemo nastupiti u najjačem sastavu, jer želimo pobjedu”, rekao je Martinez, dodavši:

“Počeo sam pratiti vaš nogomet na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, zaljubio sam se u jednog igrača, Muhameda Bešića i doveo ga u svoj klub. Vidio sam veliki profesionalizam, a pored toga vi imate i jako mnogo kvaliteta. BiH ima mnogo dobrih igrača, kao što su Pjanić, Džeko ili Kolašinac. Moramo dati sve od sebe kako bi pobijedili”, rekao je Martinez.

Nogometaš Barcelone Joao Felix pohvalio je Zmajeve koji su u Lisabonu uprkos porazu 3:0 pokazali da vrijede.

“BiH je u prvoj utakmici igrala sjajno. Znamo da su dobra ekipa, da imaju dobre igrače i da će dati sve od sebe da nas pobijede, jer i dalje imaju šanse da se plasiraju na EP”, rekao je Felix koji očekuje da navijači budu dodatna snaga naše ekipe u sutrašnjem meču. Foto: E. Imamović & E. Mehić, video by Zenicablog & Klix