Home » Pogledajte amosferu na ulicama Zenice pred duel BiH protiv Portugala
Zenica

Pogledajte amosferu na ulicama Zenice pred duel BiH protiv Portugala

Reprezentativni bh. fudbal opet je u modi. Bar večeras, kada će na zenički travnjak Bilinog polja istrčati Cristiano Ronaldo.

Zmajevi će u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine ugostiti Portugal, a očekuje se da tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

To se može naslutiti i zbog atmosfere koja vlada u “čeličnom gradu” satima pred utakmicu.

Navijači iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i ostatka Evrope stižu u Zenicu, pjesma se čuje od popodnevnih sati, a ulice su obojene u plavo-žute boje.

Velika je gužva i ispred hotela Zenica, gdje su smješteni Ronaldo i društvo. Svi čekaju da Portugalci krenu prema stadionu, kako bi vidjeli jednu od najvećih zvijezda današnjice.

I preprodavači ulaznica su “došli na svoje”. Karte koje su u redovnoj prodaji koštale 30 KM (zapad) i 20 KM (jug i sjever) sada se prodaju po višestruko većim cijenama.

– Ne dolazi svaki dan Ronaldo u Zenicu. Moći ćete ga gledati uživo večeras i vjerovatno nikad više na Bilinom polju – odgovor je jednog tapkaroša na konstataciju da je previše 100 KM za jednu ulaznicu.

Podsjetimo, duel na Bilinom polju počinje u 20.45 sati, a oni navijači koji nisu nabavili ulaznicu meč će moći gledati u direktnom TV prijenosu na BHT1, javlja Faktor.