Home » Ove subote veliki spektakl za djecu “Vratimo bajku djeci” u organizaciji braće Petrović
Zenica

Ove subote veliki spektakl za djecu “Vratimo bajku djeci” u organizaciji braće Petrović

Ove subote veliki spektakl za djecu “Vratimo bajku djeci” u organizaciji braće Petrović- Uoči velike aktivnosti “Dan dječije radosti” koja je planirana za subotu (30. decembar) u 12h na platou ispred ugostiteljskog objekta “Krčma BP”  obratili su se organizatori sa nekim osnovnim informacijama o samom programu.

“Već tradicionalno svakog 30. decembra organiziramo “Dan dječije radosti”. S obzirom da je ovo godina zla, stradanja djece, pogotovo što se tiče Palestine, razmišljali smo da li da radimo i ove godine ovu manifestaciju. Ipak, odlučili smo da kad mi stariji u borbi za vlast, moć i novac pravimo puno zla omogućimo djeci da im vratimo osmijeh na lice jednom ovakvom manifestacijom. Šta će se dešavati sve ovog 30. decembra gdje pozivamo svu djecu da dođu na ovaj sadržaj koji je nekomercijalnog karaktera gdje smo pozvali sve organizacije, institucije, udruženja da budu dio ove priče ostaje da se vidi. Mislim da će ovo biti spektakl na koji će biti ne samo grad Zenica, već i širi region”.

Belma Čolaković predstavnica Plesnog centra Iskre iz Zenice je navela da je cilj da se pošalje snažna poruka da djeca kroz ples djeca mogu da iskažu svoju sreću, svoje zadovoljstvo i da plesom pruže neku nadu u bolje sutra za svu djecu ovog svijeta.

Petrović je istakao da su proteklih godina paketići i pokloni bili spremani za djecu sa posebnim potrebama i umanjenim psiho-fizičkim sposobnostima, socijalno ugroženu djecu… Također, Petrović je naveo da svih tih godina su imali veliku podršku od BNP Zenica i njihove
Dječija, omladinska i lutkarska scena. Ove godine također velika podrška u organizaciji je direktor BNP Zenica Miroljub Mijatović.

“Ovo je velika prilika da mi javno prikažemo nešto što bi bila kruna godine našoj djeci sa Dječije scene. Dani pred Novu godinu su svakako svečarski dani i sve ono što ćemo ponuditi djecu tog 30. decembra je ono što spada pod parolu “Vratimo bajku djeci” naveo je Mijatović.

Organizatori su se zahvalili svima onima koji pomažu na bilo koji način ovogodišnji program.

“Ove godine smo radili i na ideji da pored paketića koji će biti zbilja bogati i sadrže i po 15 proizvoda, da djeci pored igračke koje će dobiti malo uključimo i pisanu riječ, tačnije da ove godine djeca dobiju neko slikovnicu, neko knjigu, neko bojanku i vratimo tu neku tradiciju”.

“Ove godine će u programu nas doista biti najviše do sada, Učestvuje i naše drago KUD “Plamen”, Plesni klub Iskre i učesnici će mahom biti djeca koja će pripremiti i realizovati sjajan program.  Vrijedi napomenuti veliku zahvalnost  Upravi policije MUP-a ZDK , zeničkim vatrogascima i GSS Zenica koji će nam pomoći da priredimo zaista spektakl za djecu”.