Home » OKK Zenica prvak ZDK u svim ženskim omladinskim selekcijama, u klubu zadovoljni sezonom
Sport

OKK Zenica prvak ZDK u svim ženskim omladinskim selekcijama, u klubu zadovoljni sezonom

OKK Zenica danas je u Areni “Husejin Smajlović” održana press konferenciju povodom uspješno završene sezone Lige Mladih ZDK, kao i nastupa seniorske ekipe u A1 ligi KS BiH.

Na press konferenciji su se prisutnima obratili Behudin Bajgorić predsjednik kluba i trener, trener Omar Piljug, te igračice Amina Smaka, Sajra Muminović, Lena Zeljko, a press konferenciji su prisustvovale i igračice Merjem Karray i Hana Bajramović.

OKK Zenica je u protekloj godini postala prvak Zeničko-dobojskog kantona u svim omladinskim kategorijama u ženskoj konkurenciji i samim time osigurali plasman na Državno prvenstvo.

Na samoj završnici, OKK Zenica je domaćin pionirskog sistema i grupe B gdje će ove subote na Bilmišću igrati svoje utakmice sa ekipama Konjica i Jedinstva.

Kadetkinje i juniorke OKK Zenica svoje utakmice igraju u gostima.

Također, pored sjajnih rezultata omladinskih selekcija OKK Zenica u protekloj sezoni seniorke ovog kluba su igrale A1 ligu gdje su na kraju igrali u finalu sa ekipom Konjica za plasman u Premijer ligu, gdje su minimalnim rezultatom poražene. Trener Bajgorić ističe da je ovo veliki rezultat s obzirom da je prosjek godina u seniorskoj ekipi bio 15 godina.

Nešto više o samoj sezoni i nastavku završnice možete poslušati u videu u izlaganju Behudina Bajgorića, kao i Amine Smake juniorske i kadetske reprezentativke BiH, Sajre Muminović kadetske reprezentativke BiH, kao i pionirke OKK Zenica Lene Zeljko: