Home » NK Čelik na pogon omladinaca razbio Moševac 4:0
Sport

NK Čelik na pogon omladinaca razbio Moševac 4:0

Nogometaši Čelika u okviru 19. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” dočekali ekipu Moševca, te slavili visoku pobjedu rezultatom 4:0. Ova utakmica igrana je na Kamberovića polju zbog toga što reprezentacija BiH koristi usluge stadiona Bilino polje za prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga.

Iako su tribine stadiona na Kamberovića polju bile prazne, zbog kazne NK Čelik od prošle sezone i utakmice protiv Bosne, to nije spriječilo veliki broj simpatizera i navijača Čelika da utakmicu gledaju sa pruge, šoping centra, te iza ograde.

Zeničani su ovaj meč ušli bez pet standardnih igrača, koji su van stroja zbog povreda i bolesti. Ipak trener Armin Duvnjak šansu je ukazao petorici juniora koji su početli utakmicu od prve minute. Iako je bilo nekoliko šansi posebno pred golom Moševca, prvi dio okončan je bez golova 0:0.

Sigurno da je domaći trener imao šta da kaže svojim igračima, koji su u drugom poluvremenu ubacili u brzinu više. Već u 46. minuti Čelik stiže do gola i vodstva 1:0 na današnjoj utakmici, a strijelac je bio nakon lijepe akcije Eldar Sivac. Taj gol kao da je šokirao goste, tako da crno-crveni koriste konfuziju u redovima gostiju te u 47. minuti stižu do novog gola, a strijelac je mladi Ali Međuseljac za 2:0. Šta se dogodilo s ekipom Moševca nikome nije jasno, a novi gol u mreži gostiju već u 48. minuti, strijelac je još jedan mladi igrač Eldar Durmiš za visokih 3:0. Nastavili su se napadi domaćina, a novi gol stiže u 61. minuti kada pogađa Besim Kolić za 4:0 za ekipu Čelika.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, završilo je 4:0 za Čelik, te su tako Zeničani pod vodstvom novog trenera Armina Duvnjaka slavili novu pobjedu, drugu uzastopnu, te su sada na petoj poziciji sa 33 osvojena boda. S druge strane Moševac je ostao na 27 bodova i sedmoj poziciji na tabeli.

ilustracije i video NK Čelik,

Izjave igrača našeg kluba nakon pobjede nad ekipom NK Moševac