Home » Marija Šerifović u Zenici za najluđu noć, doček na otvorenom i u Žepču
Zabava

Marija Šerifović u Zenici za najluđu noć, doček na otvorenom i u Žepču

Ušli smo u drugu polovinu ovog mjeseca, kada slijede užurbane pripreme za doček Nove godine.

U većim gradovima naše zemlje će biti organiziran doček na otvorenom.

Manji gradovi i općine, osim niza pretprazničnih aktivnosti namijenjenih najmlađim, budžetske novce neće trošiti na „velike zvijede“ i velike organizacije.

Tako je i u ZDK-u, gdje će centralni doček biti u Zenici na glavnom gradskom trgu.

U Zenici je otvoren Studengrad sa zimskim kućicama i štandovima domaćih proizvoda i rukotvorina.

“Festivalski program startat će od 23. decembra, kada i najviše dijaspore boravi u našem gradu”, kaže Nandino Škrbić, direktor Radio-televizije Zenica.

Ove godine Zeničani i gosti na glavnom gradskom trgu Novu godinu će dočekati uz Mariju Šerifović – uvijek se, kaže, sa velikom srećom vraća u Bosnu i Hercegovinu, u svaki njen grad.

“To je jedna od najvećih regionalnih zvijezda i presretan sam da je ona prihvatila da bude s nama za Novu godinu, za najluđu noć”, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Doček Nove godine na otvorenom planiran je i u Žepču, gdje je već prisutna prava pretpraznična atmosfera.

“Ove godine opet planiramo na našem platuou svečani doček Nove godine na otvorenom uz naše domaće žepačke snage, to su naši dobro poznati rokeri Spaja, Pipo i Nermin”, kazao je Miroslav Ilić, dirktor Javne ustanove Dom kulture Žepče.

U većini gradova ZDK-a nema dočeka na otvorenom, no neće izostati brojne aktivnosti, naročito za najmlađe sugrađane. Općina Kakanj budžetskim novcem odlučila je osigurati besplatne mjesečne karate za drugo polugodište za učenike srednjih škola.

“Nismo odlučili se da organizujemo javni doček – zbog čitave situacije u svijetu, prevashodno mislim na Palestinu”, kazao je općinski načelnik Mirnes Bajtarević.

Ipak, većina građana će Novu dočekati u toplini svoga doma uz bogat TV program. Želje su jedinstvene – dobro zdravlje, mir i veće plaće, što će nam sigurno donijeti sreću i blagostanje.

federalna.ba