Home » KK Kengur- svih šest selekcija na final fouru, najava Kengur kupa i kruna 24 godine postojanja
Sport

KK Kengur- svih šest selekcija na final fouru, najava Kengur kupa i kruna 24 godine postojanja

KK Kengur- svih šest selekcija na final fouru, najava Kengur kupa i kruna 24 godine postojanja- KK Kengur osnovan je 1998. godine i za 24 godine kroz ovaj klub je prošlo stotine dječaka i djevojčica. Rezultati koji su prisutni od početaka kluba nastavljeni su i ove sezone.

“Takmičili smo se sa šest selekcija u Ligi Mladih ZDK, dvije ženske i četiri muške selekcije i ostvarili smo plasman na završnicu sa svim selekcijama što još jednom potvrđuje naš predan i kvalitetan rad. Također vrijedi napomenuti da smo aktuelni kadetski viceprvaci Bosne i Hercegovine, a od ove sezone očekujemo od naših pionira i kadeta da se pokažu na završnici Lige Mladih ZDK, te da nakon toga nadamo se i plasmana na Državno prvenstvo ostvare zapažen rezultat na istom” istakao je trener i predsjednik kluba Enver Jahić.

U klubu trenutno trenira oko 130 dječaka i djevojčica, a klub ima dva aktuelna U14 (pionirska) reprezentativca Kenana Alispahića i Vedrana Pojskića, kao i potencijalnog U16 (kadetskog) reprezentativca BiH Danku Cvitanovića koji spada u najbolje bekove svoje generacije.

“U planu nam je ovogodišnjem Kengur kupu vratiti međunarodni karakter i očekujemo prijatelje iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije ove godine i iz Crne Gore. Uz najbolje ekipe iz BiH biće to kvalitetna sportska manifestacija.

Problemi ovog, kao i ostalih sportskih organizacija u gradu Zenici su loši uslovi za treniranje, odnosno nedostatak adekvatnih sportskih dvorana.

“Mi smo sretni što imamo jednu Arenu za odigravanje naših utakmica i sjajne uslove, no trenažne procese većina naših klubova radi u neuslovnim dvoranama i teško je osigurati kvalitetan rad. Skorošnji završetak Bilmišća ili pokretanje Željezarine dvorane olakškalo bi mnogo rad košarkaškim kolektivima” istakao je Jahić.

Predpionirke Kengura 7. maja igraju na završnici ŽOL državne lige u Trebinju, nakon što su zauzele drugo mjesto u regularnom dijelu sezone.

“Ono što je neophodno jeste veća podrška i kantona, i grada i lokalnih privrednika kako bi sport u ovom gradu vratili na nivo koji mu pripada. Potreban je veći angažman cijele zajednice i firmi i ljudi kako bi se to diglo na neki nivo. Hvala BH Telecomu koji je tu, hvala i drugim firmama koji podržavaju naš rad, ali prije svega hvala roditeljima bez kojih ovo sve bi bilo dosta teže” dodao je Jahić.

Završnica Lige Mladih ZDK se očekuje polovinom maja, nakon čega će biti poznato koje ekipe će predstavljati ZDK na Državnom prvenstvu BiH.

 

Tags