Home » Dodijeljena rješenja za studente iz Zenice koji su stekli pravo na boračku stipendiju
Zenica

Dodijeljena rješenja za studente iz Zenice koji su stekli pravo na boračku stipendiju

U sali Gradskog vijeća Grada Zenica danas je upriličena podjela rješenja za studente koji su ostvarili pravo na “boračku” stipendiju Ministarstva za boračka pitanja ZDK.

Studentima su se ovom prilikom obratili gradonačelnik grada Zenica Fuad Kasumović i ministar za boračka pitanja ZDK Adnan Sirovica.

U ovoj studijskoj godini u Zenici je pravo za boračku stipendiju steklo 444 studenata.

Ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica je pohvalio trenutnu saradnju Vlade ZDK i Grada Zenica.

“Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona provelo je oglas o dodjeli stipendija studentima – braniocima i članovima njihovih porodica za studijsku 2022./2023. godinu. Na nivou Zeničko-dobojskog kantona ovu stipendiju je dobilo ukupno 1732 studenta, a najviše studenata je iz Zenice, njih 444. Za studente iz Zenice ćemo izdvojiti nešto više od pola miliona KM. Ove godine, a što je novina u odnosu na prethodnu je da je visina stipendija povećana za 200 KM. Studenti prve godine studija dobit će stipendiju u iznosu od 1.000 KM, dok će studenti ostalih godina dobiti stipendiju u iznosu od 1.400 KM”, istakao je ministar Sirovica.