Home » CIK BiH edukativnim videosnimkom objašnjava kako glasati na predstojećim Općim izborima
BIH

CIK BiH edukativnim videosnimkom objašnjava kako glasati na predstojećim Općim izborima

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine pokrenula je informativnu kampanju pod nazivom “Kako glasati?”, a objavili su videosnimak u kojem pokazuju kako to ispravno da uradite na Općim izborima 2022. godine.

Cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić na predstojećim Općim izborima u BiH zakazanim za nedjelju, 2. oktobra 2022. godine.

S obzirom na to da osiguranje objektivne i pravovremene informacije državljanima BiH ima vitalni značaj, TV spot “Kako glasati?” je dostavljen svim elektronskim medijima u BiH na objavljivanje što će pomoći ljudima da se upoznaju sa ispravnim načinom glasanja.

Ovaj i svi drugi edukativni, informativni a uskoro i motivirajući spotovi dostupni su na web stranici Centralne izborne komisije BiH kao i na YouTube kanalu Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija BiH poziva i sve ovjerene političke subjekte za učešće na Općim izborima 2022. godine u BiH da u vezi sa ispravnim i zakonitim načinom popunjavanja glasačkih listića objavljuju samo zvanične video klipove Centralne izborne komisije BiH.