Home » Čelik Junior spreman za Premijer ligu, u nedjelju historijska utakmica
Sport

Čelik Junior spreman za Premijer ligu, u nedjelju historijska utakmica

Škola rukometa Čelik Junior iz Zenice na korak je do plasmana u Premijer rukometnu ligu Bosne i Hercegovine. U posljednja dva kola potrebna su im dva poda kako bi potvrdili plasman u elitni razred bh. rukometa.

Prva prilika je u nedjelju u 17 sati kada u Areni Husejin Smajlović dočekuju ekipu Donjeg Vakufa. Na press konferenciji članovi kluba su najavili ovu utakmicu i pozvali sve ljubitelje rukometa u gradu Zenici da dođu i podrže ekipu koja će naredne sezone igrati Premijer ligu BiH.

“Treći put imamo ovakvu situaciju gdje se u zadnjem meču oflučuje oko ulaska u Premijrr ligu. Nadam se da je treća sreća, da ćemo u nedjelju naveče svi slaviti istorijski rezultat, istorijski ulazak kluba u najviši rang takmičenja u naşoj zemlji. Imamo sve preduslove za to. Zreli smo za ovaj iskorak”, rekao je Dženan Dedić oz Uprave ŠR Čelik Junior.

Vlado Zeljko, koordinator svih selekcija i šef stručnog štaba Čelik Juniora, kazao je da im predstoji još 60 minuta borbe i da su spremni da “konačno završimo ovu priču i izborimo plasman u PLBiH”.

“Imali smo problema tokom sezone zbog povreda igrača iz prve postave. Momci koji su ostali tu, opravdali su ukazano povjerenne. Donji Vakuf se nalazi u donjem dijelu tabele i vjerujem da nećemo imati većih problema da dođemo do pobjede. Ali, prethodne sezone su nam škola da moramo ući oprezno u ovaj meč. Momci su zaslužili plasman. Mislim da će ovo biti prvi put u istoriji kilektivnog sporta u BiH da će jedna škola izboriti plasman u najviši rang takmičenja” izjavio je Zeljko.

Dodao je da će uz Malonogometni klub Neimari, ŠR Čelik Junior biti jedini muški klub u bh. eliti.

Uz pomoć i podršku gradskih i kantonalnih struktura uz podršku privrednika, Zeljko vjeruje da neće doći u pitanje ni opstanak u Premijer ligi BiH.

Kapiten Anes Suljić kaže da je ekipa dovoljno sazrela, da su vrijedno radili i da će pobjeda nad ekipom Donjeg Vakufa kruna sezone te da će pobjedom izboriti plasman u elitu.

Golman Džan Čeljo pozvao je navijače da ih podrže u najbitnijoj utakmici sezone.

Kerim Torlaković povratnik u klub rekao je da je došlo vrijeme da uđu u najviši rang takmičenja.