Home » Zlatan Karić predstavlja novi singl “You Destroy Me”
Kultura

Zlatan Karić predstavlja novi singl “You Destroy Me”

Kraj godine donosi nam novu pjesmu popularnog  kantautora Zlatana Karića, ujedno i osmog singla s njegovog nadolazećeg studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u decembru.

Tekst i muziku za pjesmu “You Destroy Me” potpisuje Zlatan. Na pjesmi je surađivao za vrhunskim muzičarima: Alen Lemešević, Amar Češljar, Toni Toplan, Mišo Krpo i Adnan Mušanović.

Iako ga javnost doživljava kao energičnog pjevača čije nas pjesme pozivaju na ples ili na bunt, Zlatan ovom pjesmom opet pokazuje kako mu odlično pristaju i balade.

“You Destroy Me je pjesma meni jako važna, intimna, a ipak se mnogi ljudi u ovoj pjesmi mogu pronaći. Priča je o toksičnim navikama koje mogu ubiti i najveću ljubav. Kada naše grube riječi koje često uključuju psovke ili ponižavanje ubijaju poštovanje i samopoštovanje, nagrizaju povjerenje, uništavaju intimnost…

Često pribjegavamo kritici kao obliku samozaštite. Napadati ili optužiti lakše je nego se do kraja otvoriti i reći šta stvarno trebamo. Umjesto da izrazimo svoje potrebe i kažemo s čime smo nezadovoljni, kritikujemo i optužujemo partnera za probleme. Dobri osjećaji koje smo nekada dijelili umanjuju se i zamjenjuju s ogorčenošću i neprijateljstvom.

U ovoj pjesmi sam želio reći koliko su bolne takve veze, a nekako mi je ljubav kao temeljna ljudska potreba najučinkovitije sredstvo za prikaz devalorizacije vrijednosti.”- rekao nam je Zlatan Karić.

Zlatanova nova pjesma nas potiče da se preispitamo  i upitamo možemo li biti bolji partneri i ljudi. Sigurni smo da ćemo voljeti ovu pjesmu i s nestrpljenjem očekujemo album “Let Love be Your Game”.

Pjesmu možete poslušati ovdje: