Home » Zeničke paradigme- Abdulah Hodžić
Gosti

Zeničke paradigme- Abdulah Hodžić

Udruženje „Baton“ Zenica i IML TV, započeli dokumentaristički serijal (VIDEO) ZENIČKE PARADIGME – ABDULAH HODŽIĆ

Udruženje „Baton“ Zenica u saradnji sa IML TV., započeo je novi dokumentaristički serijal pod nazivom: Zeničke paradigme, u kojem nastojimo da predstavimo neke od znamenitih ličnosti našeg Grada bilo da su u pitanju radnici u oblasti kulture pisci, književnici, slikari, novinari, ali i sve one značajne ličnosti koje su svojim životom i radom na bilo koji način ostavile neizbrisiv trag na razvoju i afirmaciji Zenice.

U prvoj emisiji predstavio nam se zenički pisac i slikar, kulturni i javni radnik Abdulah Hodžić koji u svojoj 85. godini života i dalje vrijedno slika i posjećuje sva kulturna dešavanja u našem Gradu.

Abdulah je dugi niz godina od zeničkih porodica marljivo i predano sakupljao stare fotografije koje će naposljetku objaviti u svoje dvije fotomonografije: Sjećati se znači živjeti I i II dio , fotomonografija o starim zeničanima.

Važno je napomenuti da je Udruženje Baton Zenica u saradnji sa IML TV pokrenuo niz dokumentarističkih serijala: „Heroji u bijelom“, „Zenički ambasadori i načelnici“, „Zenički šehidi sportisti“., „Zenički šehidi studenti“ i dr.

Isto tako, planirano je da radimo i video osvrte i retrospektive na knjige koje opisuju Zenicu kroz povijest nastojeći pritom da makar na ovaj način ukažemo na sve ono što Grad Zenicu svrstava u red vodećih gradova u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica Doktor historijskih nauka Amir Ismić

Cijeli dokumentarni film pod nazivom: ZENIČKE PARADIGME – ABDULAH HODŽIĆ

Možete pogledati na linku: