Home » Zenica domaćin Srebrene Eurolige za žene u sjedećoj odbojci, gosti ekipe iz Engleske, Francuske, Mađarske i Italije
Sport

Zenica domaćin Srebrene Eurolige za žene u sjedećoj odbojci, gosti ekipe iz Engleske, Francuske, Mađarske i Italije

U vikendu pred nama Klub sjedeće odbojke (KSO) “Bosna” iz Zenice organizator je Srebrene Eurolige za žene u sjedećoj odbojci.

Turnir se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u subotu i nedjelju. Ulaz je slobodan.

Na turniru učestvuju ekipe iz Velike Britanije, Mađarske, Francuske, Italije, te domaćin, ekipa ŽKSO “Bosna” iz Zenice.

U subotu je na rasporedu 6 utakmica i to u 10, 11:30, 13:30, 15, 16:30 i 18 sati, a Bosna igra svoje utakmice u subotu od 10 i 13:30 sati.

U nedjelju su na rasporedu 4 utakmice i to u 10, 11:30, 13 i 14:30 sati, a Bosna igra svoje utakmice u nedjelju od 11:30 i 14:30 sati.

Prošlogodišnji domaćini Poljska neće učestvovati na turniru u Zenici, ali bez obzira na to ostale ekipe su izuzetno snažni protivnici. Ekipa Bosne se neće unaprijed predati i borit će se za najviši plasman.

Roster ekipe ŽKSO Bosna, koji smo preuzeli sa stranice Para Volley Europe:

Dženeta BRADARIĆ, Dželila ČAMDŽIĆ, Sabira DIZDAREVIĆ, Aida EFENDIĆ, Jasmina EKINOVIĆ, Emira MUJKIĆ, Lejla PJANIĆ, Nadina SELIMOVIĆ, Amela SERDAREVIĆ i Anela VUJIĆ.

Podrška sa tribina će im biti potrebna kao i do sada. a iz kluba organizatora pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju.

Nešto više o turniru možete poslušati i pogledati na videu press konferencije: