Home » Vlada ZDK odobrila nedostajuća sredstva za penzionisanje 11 radnika PD Krivaja Mobel d.o.o. Zavidovići – u stečaju
Zenica

Vlada ZDK odobrila nedostajuća sredstva za penzionisanje 11 radnika PD Krivaja Mobel d.o.o. Zavidovići – u stečaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, na 16. sjednici odobrila je sredstva u iznosu od 25.886,96 KM za uplatu zdravstvenog osiguranja i osiguranja od nezaposlenosti za 11 radnika Privrednog društva “Krivaja Mobel” d.o.o. Zavidovići – u stečaju, koji su ispunili uslove za penzionisanje.

Resorni ministar Zlatko Jelić rekao je da je Vlada FBiH ranije odobrila sredstva u iznosu od 32.183,79 KM za uplatu doprinosa za penzijsko osiguranje za navedene radnike za period od 01.12.2014. do 22.01.2017. godine.

Budući da “Krivaja Mobel” nije u mogućnosti samostalno izmiriti preuzete obaveze koje se odnose na uplatu doprinosa po osnovu zdravstvenog osiguranja i osiguranja od nezaposlenosti, naveo je Jelić, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice predložilo je Vladi ZDK-a da odobri navedeni iznos sredstava i omogući realizaciju odluke Vlade FBiH.

Press služba ZDK