Home » Video i društvena igrica studenta Politehničkog fakulteta namijenjena svim uzrastima
Zenica

Video i društvena igrica studenta Politehničkog fakulteta namijenjena svim uzrastima

Nakon što su mlađe generacije godinam sve više uplovljavale u svijet digitalnog, čini se da je trenutni trend vraćanje stvarnom svijetu i druženju u njemu. Igrice s računara postepeno zamjenjuju igre u realnom svijetu poput karata. Da Bosna i Hercegovina prati i ovaj trend dokaz je video i društvena igrica koja dolazi iz Zenice, od studenta Politehničkog falkuteta.

Već na prvom igranju Astral Nexus okupio je mlade iz različitih sfera interesovanja, no najveće je ipak bilo kolega iz struke. Druženje u digitalnoj formi rado su zamijenili onim u stvarnosti, ali i dali svoje prve recenzije za ovu bh. društvenu igru.

“Pravila nisu teška, lagana je za igranje i karakteri su zanimljivi. Ono što možemo da odgiramo, jedino da se upoznam još malo bolje s igricom da vidimo šta se još od karata nudi”, priča Arnela Hodžić, studentica Politehničkog fakulteta UNZE.

Ideja o igrici koja će zaljubljenike u fantaziju odvojiti od računara nastala je prije nekoliko godina s ciljem povezivanja ljudi špilom od 20 karata, ali i posebnom aplikacijom koja kroz digitalni interaktivni sadržaj pospješuje igricu. Samu ideju podržao je i Politehnički fakultet na kojem studira autor igre Astral Nexus Kemal Bašić.

“To je materijalizacija digitalnog, sve što su imali digitalno sada materijalizuju da bude u stvarnosti, a ono što se meni posebno sviđa – ovo je sve ono što mi ne volimo, suprotno od nargila barova i gledanja u telefon umjesto direktne komunikacije, e to je ovo”, kaže prof. dr. Samir Lemeš, dekan Politehničkog fakulteta UNZE.

Igrica Astral Nexus namijenjena je svim zaljubljenicima u kartaške igre te fantastični svijet u kojoj nema nasilja i prilagođena je za sve uzraste.

 

federalna.ba