Home » Vedad Islambegović, Zeničanin i profesor na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu
Zenica

Vedad Islambegović, Zeničanin i profesor na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu

Kakva je poslijeratna gradnja Sarajeva i šta mu nedostaje? Na koji način danas funkcionišu urbanistički planovi te šta prof. Islambegović podrazumijeva pod turbo-folk arhitekturom gledajte u novoj epozodi podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

Vedad Islambegović, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, ove subote u 21 sat gost je podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

U ovim podcast minutama biće riječi o dokumentarnoj seriji “Betonski spavači” i njegovoj rodnoj Zenici koja je konačno prepoznata kao utopijski modernistički i socijalistički grad podignut isključivo za radnike.

Tema razgovora biće i ideja i izgradnja Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici te po čemu je taj grad drugačiji od Novog Beograda, Novog Zagreba, Splita ili Skoplja.

Kakva je poslijeratna gradnja Sarajeva i šta mu nedostaje? Na koji način danas funkcionišu urbanistički planovi te šta prof. Islambegović podrazumijeva pod turbo-folk arhitekturom?

Kako izgledaju današnji sakralni objekti i zbog čega je nezamislivo da ih projektuje neko poput Zlatka Ugljena, slušajte i gledajte u novoj epozodi podcasta U kontru sa Draganom Markovinom ove subote u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama ​YouTubeGoogle PodcastsApple PodcastsDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.