Home » Uz Dan starijih osoba, zabava u Penzionerskom domu u Zenici
Zenica

Uz Dan starijih osoba, zabava u Penzionerskom domu u Zenici

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. oktobra, u JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK-a upriličena je prigodna manifestacija za 173 štićenika.

Edita Vuglec desetu godinu boravi u ovoj ustanovi, a uprkos brojnim zdravstvenim problemima koje sa sobom nose godine, ovakve manifestacije sa radošću dočekuje.

„Da se ja pitam, ja bih organizovao svakog vikenda. Nama treba razonoda i veselje i ništa drugo“, kaže Vlado Kepić.

Brojni su prijatelji štićenika Doma. Među njima izdvaja se Udruženje Slovenaca, koje sa njima godinama dijele prostorije što, kako kažu, nije slučajan izbor.

„Na taj način mislim da obogaćujemo kulturna događanja i na taj način mislim da penzionerima dajemo nekakvu novu priliku da učestvuju u stvaralaštvu naših umjetnika“, objašnjava Dragan Gačnik, predsjednik Udruženja građana slovenskog porijekla.

Uz pomoć Vlade ZDK-a u narednom periodu planiraju se nova ulaganja radi unapređenja rada ove ustanove. Ovakvom podrškom olakšava se rad, ali i pruža mogućnost organizacije ovakvih i sličnih manifestacija tokom cijele godine.

„Imali smo i prethodnih dana brojne aktivnosti, a one će se, naravno, nastaviti. Neće biti samo ovaj dan i ovaj program“, kazao je Damir Jukić, direktor Javne ustanove Penzionerski dom sa stacionarom ZDK-a, i dodao da se o starim i nemoćnim treba brinuti tokom čitave godine.

Uz želju da u zdravlju i veselju dočekaju još mnogo godina svim starim osobama uz pjesmu i ples želimo sretan sutrašnji dan.

federalna.ba