Home » U Zenici održana projekcija filma “Švedsko srce moje majke”
Kultura

U Zenici održana projekcija filma “Švedsko srce moje majke”

Nakon festivalske, bosanskohercegovačke i svjetske premijere, film “Švedsko srce moje majke”,  po scenariju  pisca Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača, jučer je premijerno prikazan u Zenici i Kiseljaku, nakon čega počinje i redovna kino distribucija filma širom Bosne i Hercegovine.

Osim u samoj projekciji, publika u Zenici je uživala i u razgovoru sa protagonostima i produkcijskim timom filma koji su se dotakli procesa nastajanja i snimanja filma, ali i važnosti očuvanja bosanskohercegovačkih književnih djela kroz televizijske i filmske ekranizacije.

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere,  upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra.

Producent filma je HEFT produkcija na čelu sa  producentom Almirom Šahinovićem, a glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.