Home » U nastavku akcije “Meta 2” uhapšeno 12 osoba, dvije u bjekstvu
Crna hronika

U nastavku akcije “Meta 2” uhapšeno 12 osoba, dvije u bjekstvu

U nastavku operativne akcije ‘META 2’, u sklopu koje su u srijedu i rano jutros izvršeni pretresi na 16 lokacija na području Zenice te jednoj lokaciji na području Banja Luke, uhapšeno je 12 osoba, dok se za dvije koja su u bjekstvu intenzivno traga” istakao je za medije portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Samir Valentić.

Akcija se provodi po naredbama Općinskog suda Zenica i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a te u saradnji s MUP-om RS i MUP-om Srednjobosanskog kantona (SBK).

Valetić je naveo da je pronađena veća količina droge te oružja i drugi predmeti, koji potiču iz krivičnog djela. Nakon završene kriminalističke obrade, u toku dana uhapšene osobe bit će predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK-a na daljnje postupanje.

“Lica koja su u bjekstvu i za kojima se traga su sa područja Zenice, dok će jedno uhapšeno lice na području Banja Luke također biti sprovedeno na postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a “, kazao je Valentić.