Home » Trideset mališana iz vrtića Abakus bodrilo žensku reprezentaciju BiH protiv Švedske
Sport

Trideset mališana iz vrtića Abakus bodrilo žensku reprezentaciju BiH protiv Švedske

30 MALIŠANA IZ VRTIĆA ABAKUS PODRŽALO ŽENSKU A REPREZENTACIJU BIH UPRKOS PORAZU OD ŠVEDSKE

U petak, 23.2.2024., 30 veselih dječijih lica iz vrtića “Abakus” iz Zenice pružila su neizmjernu podršku Ženskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine na utakmici protiv Švedske.

Iako su golovi Švedske stizali jedan za drugim, mali navijači su pokazali svoju bezgraničnu podršku našim fudbalerkama. Njihova energija, veselje i bučni povici ispunili su stadion, stvarajući atmosferu punu ljubavi prema sportu i domovini.

Osnivač i direktorica vrtića, Emina Talić-Hakanović, istakla je važnost ovakvih događaja za djecu, naglašavajući da je podrška domaćim sportistima važna ne samo radi rezultata na terenu, već i za promociju zajedništva i nacionalnog ponosa.

Ova posjeta i aktivno učešće djece u sportskim događajima promovišu vrijednosti kao što su timski rad, fer plej i podrška u teškim trenucima, što su ključne lekcije koje se mogu naučiti kroz sportske aktivnosti.

Ženska A reprezentacija BiH cijeni podršku svojih najmlađih navijača, pa su tako najglasnijoj navijačici dodijelile dres i odvojili vrijeme i za grupno slikanje sa cijelom grupom.

Mališani vrtića željno iščekuju nove utakmice u Zenici.