Home » Svježa filmska adaptacija “Potpaljivačica” u kinima od četvrtka
Zabava

Svježa filmska adaptacija “Potpaljivačica” u kinima od četvrtka

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavijestimo da od četvrtka, 12. maja, u BiH kinastiže triler “POTPALJIVAČICA” (FIRESTARTER).

Pogledajte na velikom platnu ovaj uznemirujući triler i proživite poznatu priču fantastičnog Stephena Kinga na sasvim novi način!

O FILMU: U novoj adaptaciji klasika trilera Stephena Kinga i od producenata filma Nevidljivi čovjek, djevojčica sa izuzetnim pirokinetičkim moćima bori se da zaštiti svoju porodicu i sebe od zlokobnih sila koje žele da je uhvate i kontrolišu.

Više od deset godina, roditelji Andy (Zac Efron: Krajnje poremećen, šokantno okrutan i zao, Veličanstveni šoumen) i Vicky (Sydney Lemmon: Strah od okruženih mrtvima, Nasljednici) su u bjekstvu, očajnički želeći da sakriju svoju kćerku Charlie (Ryan Kiera Armstrong: Američka horor priča: Deseta sezona, The Tomorrow War) iz sumnjive savezne agencije koja želi da iskoristi njen nevjerovatni dar da stvori vatru, kako bi napravili oružje za masovno uništenje.

Andy je naučio Charlie kako da ublaži svoju moć, koju pokreće bijes ili bol. Ali pošto Charlie puni 11 godina, vatru postaje sve teže kontrolisati. Nakon što jedan incident otkrije lokaciju porodice, misteriozni operativac (Michael Greyeyes) je raspoređen da zarobi porodicu i uhvati Charlie jednom zauvijek. Charlie ima drugačije planove.

Trejler filma nalazi se na sledećem linku: