Home » Šetnja do iftara: Priča o druženju iz kojeg se rađaju najveće ljubavi
Zenica

Šetnja do iftara: Priča o druženju iz kojeg se rađaju najveće ljubavi

S dolaskom ramazana u Zenicu, neizostavne su i “Šetnje do iftara”. Početkom sedmice upriličena je prva šetnja do iftara, 114 učesnika prepješačilo je skoro 5 kilometara staze u prirodi kako bi došli do vidikovca gdje su dočekali iftar. Tek se prepričavaju doživljaji sa šetnje, a već je nova zakazana i to u nedjelju, 10. aprila.

Kako je bilo na prvoj ovogodišnjoj “Šetnji do iftara” i kakav je doživljaj iftariti na vidikovcu, pitali smo Afana Abazovića, predsjednika Udruženja građana “Azimuth 135”.

– To je zapravo i način upoznavanja samog planinarenja, a naravno tu je i socijalni aspekt. Dosta nam je tih viber i messenger grupa. Tu je i zdravstveni aspekt – boravak na čistom zraku sa ekipom finih ljudi. Lijepi su komentari na prvu ovogodišnju šetnju prije iftara koju smo organizovali u nedjelju. Bilo je malo hladno, ali bilo nam je zaista lijepo. Šetnja do iftara nije namijenjena samo postačima. Samo je pozicionirana za vrijeme iftara. Slogan projekta je da svi imaju bujruma. Ovdje ima zaista lijepih priča. Mnogo ljudi se upoznalo na šetnji do iftara. Imamo dva braka upravo nakon ovoga. Dva para su se spojila upoznavši se tokom ovog projekta, ispričao nam je Abazović.

Pogledajte cijeli razgovor.