Home » Put od Zenice do Ski centra i izletišta Pridolci
BIH

Put od Zenice do Ski centra i izletišta Pridolci

Ski centar Pridolci je malo skijalište smješteno na obroncima planine Vranica u općini Busovača, na granici sa Fojnicom. Skijaški centar opslužuje dva lifta na dvije skijaške staze. Ovo malo skijalište idealno je za početnike i rekreativce. U okviru skijališta za smještaj gostiju na raspolaganju je nekoliko desetaka vikend kuća, te dva veća pansiona sa 60 ležaja. Postoji mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme.

Odlično mjesto za zimske rekreativnosti, šetnju, skijanje, sankanje i svega lijepoga što donosi ljubiteljima zimski radosti. Posebno lijepo je i ljeti, kada šuma izlista. Nedaleko (oko 9 km pješice ili autom, makadamskim putem) nalaze se čuveni slapovi Kozice (Fojnica). Do Pridolaca je oko 12 kilometara od Busovače kombinovano asfaltnog i makadamskog puta. Put se redovno održava i zimi. Takođe nezaobilazna destinacija za tople napitke, odličnu hranu jeste i koliba Pridolci (odmah pored staze). Zaista preporučena destinacija za mnoge koji žele idealan miran zimski ili ljetni odmor. Kako od Zenice do Pridolaca, pogledajte u videu.

Na Youtube kanalu BOSNIA VIDEO možete pogledati šesdesetak videa kako doći do određenih destinacija u BIH, uglavnom iz pravca Zenice i Centralne Bosne.

Pogledajte i pretplatite se na kanal NA OVOM LINKU.