Home » Predstavljen program “Zenica Summer Fest 2024.”
Zenica

Predstavljen program “Zenica Summer Fest 2024.”

U Gradskom parku u Zenici danas je na press konferenciji prezentovan program ovogodišnjeg sedmog izdanja Zenica Summer Festa, koji će trajati od 8. do 18. augusta.

Ovogodišnji program Zenica Summer Festa sadrži 18 sadržaja različitog tipa, kako bi svi mogli sa uživaju u dijelu ove ljetne priče.

Za razliku od prošlih godina, ove godine su skoro svi sadržaji predviđeni za Kamberovića polje, a Zenica Summer Fest 8. augusta otvara svojim koncertom Halid Bešlić. Već narednog dana u sklopu Motorijade predviđen je nastup Divljih jagoda, a kao predgrupe su najavljeni bendovi Gruver i Zar.

Dječiji program je planiran za subotu, 10. august, dok je također 10. augusta drugi koncert u sklopu Motorijade koncert Alena Islamovića uz predgrupe Domino i Taxi bend.

U nedjelju, 11. augusta, program se na kratko seli sa Kamberovića polja na Tvrđavu Vranduk gdje će biti održana tradicionalna “Noć Rock'n'rolla”. Istog dana se održava i Šetnica osmijeha na Kamberovića polju u 18h u organizaciji Family centra Ekran, a navečer je predviđena Veče narodnih igara u organizaciji Bosniafolka.

U ponedjeljak, 12. augusta, u Zenici gostuje Goran Karan, a dio ove noći je i sjajni Zlatan Karić.

U utorak je na Kamberovića polju predviđen koncert Aleksandre Radović (13. august) uz koje će kao predgrupa nastupati BruhUuhu.

Srijeda, 14. august je rezervisana za već tradicionalni dio ZSF “Svjetski, a naši” gdje će nastupati Hakala, Mirza Šut, Samed Dželo, Dino Suljić, Hanad Džehverović, Kenan Dervišević, Cober i Sajid Jusić, zenički muzičari.

U četvrtak na Kamberovića polju gostuje Semir Cerić Koke, a dio ove noći je i Romantic band. Petak je rezervisan za Sergeja Četkovića, a prije njega noć je upotpuniti naš Hanad Džehverović.

Subota, 17. august je rezervisana za Dječiji program, dok je veče predviđena za koncert Dade Topića, Dragana Stojkovića Bosanca, Rima benda i gostiju.

Nedjelja je ponovo sa duplim programom, gdje dan počinje Dječijim programom, dok je veče predviđena za Tamburačke susrete koje realizuje GUD Filigran.

Nedjelja završava, a tako i ovogodišnji Zenica Summer Fest, koncertom Kamernog simfonijskog orkestra Zenica u Gradskom parku Zenica u 20:30h, te koncertom Saše Matića u 21:30h na Kamberovića polju koji zatvara ovogodišnje izdanje.

Javno preduzeće RTV “Zenica” je tehnički realizator Zenica Summer Festa pod pokroviteljstvom Gradske uprave Zenica.

Organizatori su istakli da su ponosni na ovogodišnji program i da im je posebno drago što će veliki broj domaćih muzičara biti dio Zenica Summer Festa. Više o samom programu i organizaciji u videozapisu: