Home » Predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik
Sport

Predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik

Nogometni klub Čelik danas je zvanično i na pres-konferenciji predstavio svog novog trenera Darija Damjanovića, koji je prvi trening sa zeničkim klubom odradio još jučer poslijepodne.

Damjanović bi na klupi Čelika, čiji je dres nosio tokom igračke karijere te u koji se vraća nakon više od decenije, ali sada u ulozi trenera, trebao ostati do kraja tekuće sezone. Zenički “crno-crveni”, s ukupno 15 bodova nakon odigranih 11 kola, trenutno se nalaze na 9. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

-Prvobitni plan Upravnog odbora bio je da trojac, predvođen Nizahom Hukićem, Izudinom Kamberovićem i Adisom Nurkovićem završi ovu polusezonu i da na polusezoni pokušamo pronaći novog trenera- kazao je direktor Emir Ćerim.

Međutim, dodao je, klub je morao reagirati jer je Hukić odustao “zbog zdravstvenih razloga i puno obaveza”; da zbog privatnih obaveza Kamberović nije mogao preuzeti ulogu prvog trenera, dok trener golmana Nurković i nema ambicija da bude šef struke.

Kamberović i Nurković ostaju u Stručnom štabu te će biti saradnici Damjanovića, kao što su radili i kod bivšeg trenera Armina Duvnjaka. Klub se s Duvnjakom razišao nakon slabih rezultata na startu sezone te učinka od dvije pobjede i dva poraza te šest neriješenih rezultata.

Trener Damjanović, koji je na Stadionu “Bilino polje” nastupao i u dresu bh. reprezentacije, napomenuo je kako je gledao subotnji duel i pobjedu njegovih novih igrača protiv lidera Slobode (1:0). Zahvalio je trenerima Hukiću, Kamberoviću i Nurkoviću koji su odradili dobar posao te spremili ekipu za subotnji nastup, nakon što se klub razišao s Duvnjakom.

– Treba nam, sada, svima malo pomoći. Čelik je, ja vjerujem, prošao najgore dane. Bio je, prije četiri-pet godina, pred gašenjem, ali, evo, došlo se do jednog nivoa gdje svi treba da se “abdejtujemo” i da povećamo neki nivo ozbiljnosti- poručio je Damjanović.

Dodao je kako u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri još “nije došao na dobro mjesto”, ali pri tome ne misli da je za njega loše mjesto povratak u Čelik.

Aktuelni igrački kadar, kazao je, nije kvalitete koju bi on želio, ali je najavio kako će raditi s kadrom koji je zatekao te pokušati unaprijediti igru. Uvjeren je kako će opravdati ukazano povjerenje te da će nastupiti “iskreno, odano i pošteno”, kako je i edukovan kroz karijeru.

Damjanović će na klupi Čelika debitovati u subotu, u gostima protiv bihaćkog Jedinstva.