Home » Potresna priča Mirsada Kadrića iz Zenice
Zenica

Potresna priča Mirsada Kadrića iz Zenice

Potresna priča Mirsada Kadrića iz Zenice- Mirsad Kadrić je sinonim za borbu, snagu i hrabrost.

U emisiji ‘ Ispuni mi želju’ otvorio je dušu i ispričao sve ono sa čime se, bar do sada, hrabro izborio.

Mirsad je iz Zenice gdje živi sa svojom suprugom. On je prije dvije godine imao srčani udar.

Kada sam krenuo na posao, dobio sam srčani na pragu. U bolnici sam proveo sedam dana. U vratu su mi našli ugrušak kojeg su uklonili. Pijem lijekove za srce. Vratio sam se tada normalnim aktivnostima, radio sam kao i ranije – priča nam Mirsad.

Mirsad radi na dnevnice kako bi kući donio nešto čime će prehraniti svoju porodicu.

U junu ove godine, govori nam, počeo je da mokri krv, da ga bole leđa, te da mu otiču testisi.

Otišao sam na pregled, gdje mi je otkriven tumor na bubregu u poodmakloj fazi. Rekao sam samo ‘Elhamdullilah’. Imao sam operaciju. Odstranjen mi je bubreg na kojem se pojavio tumor. Tumor je bio 20 cm veći od samog bubrega – prisjeća se Mirsad.

Bolove je kaže osjećao par dana poslije operacije, nakon čega je imao obilno krvarenje.

Prebacili su me u bolnicu. Zaustavljeno mi je krvarenje i pripremili su me za hitnu operaciju. Operacija je trajala tri i pol sata. To me dotuklo. Porodica mi je pružala veliku podršku. Nastavljam borbu kako bih preživio. Na dijelu pluća su mi se pojavile dvije mrlje, a kod aorte dva limfna čvora. To je naznaka da je taj karcinom ostao. Govore da nije opasno, ali kako da karcinom nije opasan?! Uzdam se u Allaha – kroz uzdahe govori Mirsad.

‘Lavlje srce’ je nadimak koje je dobio za svoju snagu i hrabrost.

Cijeli život sam radio teške fizičke poslove. Otac i majka su mi bili teško bolesni. Zbog toga se ni u jednoj firmi nisam mogao zaposliti. Morao sam brinuti o njima. Da bi preživjeli, išao sam u šumu. Tri puta sam završavao u zatvoru zbog šume. Umoram sam postao od svega toga. Počeo sam kod privatnika da radim, fasade, fizički poslovi …

Za svoju suprugu Azeminu kaže da je ‘hrabra žena’ za sve što je zajedno s njim prošla.

Zajedno smo se Mirsad, sin i ja izborili za sve. Imam i kćerku bolesnu. Ona boluje od reumatidnog artritisa već šest godina. Kad je on izašao iz bolnice, nju smo smjestili. Reuma joj udarila i na srce. Allah snagu daje – kroz suze govori Mirsadova supruga Azemina.

Veli Mirsad da nije navikao da mu se pomaže, nego da su oni bili ti koji su uvijek pomagali.

Od Allaha je bolest došla, tako će i otići – kazuje.

Ono što je Mirsadu najpotrebnije u ovom trenutku jeste to da se njegov organizam ojača, a i za takvo nešto su potrebna i sredstva.