Home » Pola sata ga dijelilo od smrti – Adis Škaljo se rasplakao pred kamerama
Gosti

Pola sata ga dijelilo od smrti – Adis Škaljo se rasplakao pred kamerama

Koliko je život zapravo lijep saznamo tek nakon što nas zadese neke loše stvari.

O tome šta je sve prošao, te kakvo je sada stanja govorio nam je pjevač Adis Škaljo u emisiji ‘Otvoreni studio’ Hayat TV. Kaže da je nakon svega shvatio da imamo jako malo vremena.

Bila je pirnudna pauza, a sada se osjećam, volim da se zezam, puno bolje sad kad sam bolestan nego prije dok sam bio zdrav. Osjećam se stvarno odlično. Puno sam rasterećeniji u glavi bez obzira na sve to što se desilo. Puno sam življi i lakši – kazao nam je Škaljo.

Naime, Adis Škaljo je 10. februara otkrio da je doživio infarkt. Čovjek dok je zdrav misli da ima beskonačno vremena, a onda kad ga nešto pomjeri sa puta onda shvati da sve u životu može stati osim vremena. Škaljo govori da vrijeme nemilosrdno ide. Malo vremena imamo, ali ga ne znamo trošiti.

To je tako glupo bilo da čovjek ni ne vjeruje da mu se tako ozbiljna stvar dešava. Ja sam samo imao neke bolove. Inače sam jako nemaran o svom zdravlju. Ne znam šta mi je bilo pa sam zvao prijatelja da me odveze do bolnice. Kad su mi rekli da sam trenutno u infarktnom stanju bio sam šokiran i nisam vjerovao da se to meni dešava. Onda me je baš pokosila ta realnost. Uzeo sam telefon i samo sam zvao Amru ‘haj mi molim te pošalji od djeteta slike’. Onda skontaš koliko je to krhko sve. Naučio sam iz ovog puno. Sve puno više cijenim. Drago mi je da mogu podijeliti sa ljudima da je život velika zafrkancija – govori Škaljo sa suzama u očima.

Kaže da su se momci iz benda prepali, te da su svi otišli kod doktora da vide kakav im je pritisak. Naglašava da su živjeli jako brzo.

Malo smo vodili računa o našem zdravlju. Prestao sam da konzumiram cigarete. Uvijek sam volio hranu. Sad gledam šta uzimam, šta jedem. Preko noći sam promijenio svih 40 godina koje sam živio jer sam odlučio da hoću. Odlučio sam da hoću da budem sa svojim sinom i ženom još dugo. Trčimo za tim parama, kvadratima. Sve je to tako bezveze i glupo. Bilo bi dobro da trčimo malo sa svojojm porodicom i prijateljima – kazao je Škaljo.

Sada se osjeća dobro. Kaže da se nekad vrati na to što se moglo desiti.

Dođem kod doktorice i pitam je mogu li ćevape bar jednom godišnje pojesti. Velika je borba u meni. Volim svoj posao. Volim da ljudima ugodim. Nekad treba pokušati ljudima objasniti da moramo malo usporiti jer tako je lijep život da ga trebamo paziti. Svaki dan sam išao kod doktorice i pitao je kada ja mogu početi pjevati. Morala mi je reći neki datum – govori Škaljo.

Autor: HAYAT