Home » Pogledajte šta mještani Kovanića kažu o Dževadu Sadriji, otmičaru turskih turista
Crna hronika

Pogledajte šta mještani Kovanića kažu o Dževadu Sadriji, otmičaru turskih turista

Pogledajte video televizije N1 danas snimljen u Kovanićima. Mještani zeničkog naselja Kovanića gdje se desila otmica turskih državljana navode kako nisu iznenađeni. Ističu za N1 da je počinilac i ranije imao nasilno ponašanje, a da policija nije uvijek adekvatno reagovala na njihove pozive. Nije im jasno kako se takva osoba nalazi na slobodi.

“Jutros mi je sin preko FB iz Njemačke poslao , a prije toga nisam čuo. Sa komšijama je imao problema, ali nikada se nije ništa slično dogodilo”, istakao je jedan od mještana Kovanića.

“Sinoć sam došao pokasno kući, a dole kod mog komšije bila policija. Taj Sadrija je nama poznat kao ekstrem ne samo za društvo nego i zbog sela. Strah me zbog žene, djece i ostalih ljudi, naročito zbog djevojčica koje idu u školu”, kazao je drugi mještanin za N1. Da je uhapšeni bio opasan po sredinu u kojoj živi, ali i šire tvrde i drugi mještani.

“Znao je čovjeka pretući bezveze, takav je odgoj. Smatram da je odgoj najbitniji. Mi od takvih ljudi nismo mirni, ne smiješ ništa plašiš se za porodicu, nije me iznenadilo. Oni isjekoše šumu, a niko im ništa ne smije, u tvojoj parceli siječe, a ti mu ništa ne smiješ, zoveš policiju ali ništa kao da ništa nisi kazao.” Podsjetimo, bh. državljanin kod Topčić Polja u zatočeništvu je držao četiri turska državljana. Policija istražuje okolnosti ovog događaja.