Home » Pogledajte preticanje na pješačkom – Bahati vozači su (uglavnom) najveći krivci za nesreće
Vaši snimci

Pogledajte preticanje na pješačkom – Bahati vozači su (uglavnom) najveći krivci za nesreće

U Bosni nije nikad previše sigurnosnih kamera, radara i “ležećih policajaca”. Zaključak je to na osnovu snimka iz vrlo frekventne Fakultetske ulice koju je zabilježila kamera u vozilu jednog našeg sugrađanina.

Zeničanin, koji nam je ustupio snimak, kaže, a i svi mi iz ličnog iskustva možemo potvrditi, da je ovakvih bahatih preticanja kao ovo na snimku, na pješačkom prelazu, svakodnevno sve više. Iz potpuno nerazumljivih razloga nervozni nesavjesni vozači ne samo da ugrožavaju živote pješaka i drugih učesnika, nego i svoje, ali ni to im nije dovoljno.

– Bilo bi dobro da svaki budući “Šumaher” dobije po džepu i nauči tako lekciju, kad već nema ono što je neophodno kad kreće na asfalt, “mozga” i sabranosti. Policija, razumljivo, ne može biti uvijek i svugdje, ali građani sve češće se žaale i traže da se otvori mogućnost da se ovakve, zadokumentovane prijave mogu podnijeti, samo i isključivo jer ovo na pješačkom prelazu može biti neko vaš, otac, brat, sin, kćerka, supruga, majka..

I ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za bahaćenjei “žurbu”, pogotovo u ulici gdje dnevno cestu prelaze bukvalno hiljade studenata, učenika, stanovnika, a s jedne njene strane se nalazi parking koji dodatno “uklanja” pješake iz vidokruga vozača.